U19: BP straffade på hemmaplan.

Share

Stockholm väcktes upp av en hejdundrande blåst i kombination med regn. Till matchstart blåste det fortfarande i planens längdriktning och kanske skulle det gäcka spelet i en på ...

Stockholm väcktes upp av en hejdundrande blåst i kombination med regn. Till matchstart blåste det fortfarande i planens längdriktning och kanske skulle det gäcka spelet i en på förhand redan spännande tillställning , men nä det var kvalité i vanlig ordning.

En stark start på matchen från BP med två avslut på mål av Jack Lahne och Oskar Fallenius. Vid pass tre minuter är det gästerna som snöpligt öppnar målskyttet. Halvminuten efter kan Lahne lobba in 1-1 på finurlig assist från Marcos Issa. Var skulle detta sluta?

Det mesta kuggar i för bägge lagen och varje anfall är i stort sett en målchans. Gästerna har en härlig mix av spelare huggna ur granit och kvicka tekniska spelare som likt magistern i skolan ställer svåra frågor.
Fallenius svarar på en och ger BP ledningen efter 20 minuter i efterspelet till en hörna. Mycket kött och många ben skymmer sikten för gästernas målvakt och bollen smiter retfullt in vid ena stolpen. Gästerna spelar fortsatt resolut över hela banan och tillskansar sig en frispark i offensiv tredjedel efter halvtimmen. På den regisserar man fram 2-2 vackert via bollvinst i luftrummet till ren spelare i målområdet.

Paus i likaläge 2-2 där det definitivt skulle kunna ha varit fler mål gjorda. Gästerna hade några helchanser men ingen i närheten av Issas där han från ett par meters håll bir nekad av pantern i gästernas mål.

Andra halvlek fokuserat och välspelat. Gästerna trycker in 3-2 vid 7 minuter och visar sig från allra soligaste sida. BP gnetar på och tjänar ihop till en straff som Issa behärskat rullar in 3-3.
Känslan är att gästerna styr skeendet något och att BP straffas hårt på sina misstag. Ett sånt ligger bakom gästernas 4-3 mål , inte oförtjänt alls och direkt knäckande för moralen en stund.

BP repar det mod man kan men uppförsbacken var för stor idag och man sumpar matchen mot ett duktigt MFF. En chansrik , målrik och välspelad match som är tuff att vinna med för många insläppta mål.